I Playful Learning Podcast undersøger vi forholdet mellem leg og læring for at inspirere til en mere legende tilgang til undervisning og læring i danske skoler og dagtilbud. I hvert afsnit inviterer vi relevante personer, som kan byde ind med deres perspektiver på forholdet mellem leg og læring, og hvordan vi får skabt en mere legende uddannelseskultur.

Siden nedlukningen af uddannelsesinstitutionerne tilbage i marts måned har onlineundervisning været hverdagskost for undervisere og studerende i hele landet. I Playful Learning-programmet har dette været en anledning til at beskæftige os med legende tilgange i onlineundervisning.

I en ny temaserie i Playful Learning Podcast sætter vi fokus på at inddrage legende stemninger og legekvaliteter i det digitale undervisningsrum. Vi kigger på, hvad en legende tilgang kan bidrage med, og hvilke barrierer der kan være forbundet med at inddrage legende stemninger i fjernundervisning. 

Temaserien består af fire afsnit, som du kan læse om og lytte til her.

Afsnit 1: Hvordan inddrager man legekvaliteter i onlineundervisning?

I dette afsnit har vi besøg af vores to ambassadører Mary Anne Kristiansen og Frederik Zeuthen, som har eksperimenteret med at inddrage legekvaliteter i onlineundervisning under hjemsendelsen af studerende på pædagoguddannelsen.