Plys
Plus ikon-Gul RGB

Playful Learning undersøger PlayLabs

16.-17. januar 2019, Hotel Legoland, Billund

Her står en billedtekst.

På det nationale seminar i januar 2019 blev deltagerne præsenteret for og engageret i erfaringer, praksisser, rumoplevelser, legestemninger og perspektiver på leg, som kan have betydning for etablering af de seks PlayLabs, der skal stå klar på alle professionshøjskoler i Danmark sommeren 2019.

Reggio Emilia i Italien er verdensberømte for deres kreative tilgang til indretning og leg med materialer. Derfor brugte deltagerne en hel dag sammen med Reggio Emilia, hvor de blev introduceret til den bagvedliggende filosofi og fik mulighed for at skabe de værdier, som et PlayLab skal bygge på:

Reggio emilia
Præsentation1

”PL kommer på sigt til at have betydning for, hvordan børns egne måder at lege sig til læring på får en større plads og en større værdi i den praksis vi kender”

Plus ikon-Lavendel RGB

På seminarets anden dag gik deltagerne på inspirationsrunde mellem 3 forskellige oplæg rettet mod PlayLab og Playful Learning:

  • Helle Marie Skovbjerg, professor, LAB for Leg og Design, Designskolen Kolding
  • Kasper Stoltz, grundlægger af Rummets Sprog med ekspertise i læringsrum og -arkitektur
  • Amos Blanton, LEGO Idea Studio med ekspertise i learning through play, tinkering og open-ended creativity (tidligere: Lifelong Kindergarten Group på MIT)

 

Se video fra det nationale seminar:

Og så var der naturligvis mulighed for at besøge LEGO House og Lego Idea studio. Se video om LEGO Idea Studio nedenfor:Tweet
Share
Share